Avui, a Sant Sadurní d'Anoia, quedarà definit el calendari de la OkLiga i OkPlata.

25 de agost de 2020
Avui, a Sant Sadurní d'Anoia, quedarà definit el calendari de la OkLiga i OkPlata.
Aquesta tarda, a partir de les 20:00 h, des de les caves Freixenet i en directe per Esport3, se sortejaran els grups i el calendari de la OkLiga femenina, la OkPlata i el calendari de la OkLiga masculina.

Cinc anys després, des del sorteig de la temporada 15/16 que es va celebrar al Museu Olímpic de Barcelona, la bola de l'Igualada Femení HCP tornarà a formar part del sorteig de la OkLiga. Aquesta temporada però, en un format de competició de 2 grups de 8 equips cadascun, d'on en sortirà el guanyador, els 4 classificats a la Copa d'Europa i els 5 descensos.

Avui es desvetllaran molts dubtes; com el nombre de desplaçaments, fora de Catalunya, que haurà d'afrontar l'equip anoienc en aquesta primera fase. D'entrada, el nombre de desplaçaments podran ser d'entre 1 i 4 desplaçaments. I és que són sis el total d'equips de fora de l'ambit català, són: Telecable Gijon HC, Cuencas Mineras i AsturHockey, tots tres d'Astúries. El CP Alcorcón i el Las Rozas, de Madrid. I el Borbolla HC de Galícia.

Sabrem també si el conjunt igualadí s'enfrontarà, en aquesta primera fase, a les igualadines i excompanyes, Maria Díez 'Peke' (CP Manlleu) i/o Teresa Bernadas (CP Voltregà). O si ho farà contra l'entranyable Laia Navarrete, exportera de l'equip igualadí, que torna també a la OkLiga després de deixar el Liceo i d'incorporar-se al Cuencas Mineras. Sabrem si s'enfrontaran contra l'equip que entrena l'igualadí d'adopció, l'asturià Ramon Peralta, el CHP Bigues i Riells, amb el qui ha renovat i inciarà la seva segona temporada després de fer un bon paper en el campionat que es va poder jugar fins a la interrupció per la covid-19, el març passat.

I és que degut a aquesta crisi sanitària mundial, el sorteig se celebra un pic tots els equips participants han iniciat ja la pretemporada. Una irregularitat de les moltes que, presumiblement, ens trobarem en una temporada totalment atípica a la que tots els protagonistes hauran d'anar trampejant.

En representació del club igualadí hi assistirà el seu president, Jordi Besa, que és molt conscient que 'a OkLiga tots els rivals són complicats per fluixos que puguin semblar. Tot i així, estem molt il·lusionades i hi anem a fer un bon paper'. L'igualadí també remarca que 'aquest club no té res a veure amb el que va baixar el 2016 on només teníem el primer equip i un Fembenjamí. A dia d'avui tenim més de 10 equips, íntegrament femenins, i una de les millors base d'Europa'.

Foto: Freixenet